Dhr. Van Hecke Marc

Van Hecke MarcSpecialisatie: Osteopathie

Telefoon: 052/45 15 61


Na humaniora heb ik kinesitherapie gestudeerd in het HIPB Gent waar ik afstudeerde in 1976.

Bewust van de beperktheid van de kinesitherapie ben ik verder op zoek gegaan naar meer vaardigheden en kennis, om de patiƫnten beter te kunnen helpen.

Deze zoektocht bracht mij eerst tot het volgen van twee opleidingen manuele therapie, doch dit gaf nog niet de beoogde kennis en inzicht. Uiteindelijk ben ik de opleiding osteopathie begonnen in de International Academy of Osteopathy in 1990, waar ik mijn diploma D.O. haalde. Deze school,voor deeltijdse en voltijdse opleiding osteopathie, vroeg mij later om ook les te geven, wat ik ook deeltijds doe vanaf 1996.

Om mijn diploma D.O. wat kracht bij te zetten heb ik in 1998 in London de universitaire titel van “Bachelor of Science, with full honours, in Osteopathic Medicine” gehaald.

Osteopathie is de meest volledige bewegingstherapie die er bestaat in de westerse wereld, die grondige kennis vereist van de anatomie, de biomechanica en de fysiologie van het menselijk lichaam, en wordt momenteel nog bij de complementaire geneeskunde ondergebracht.

Van Hecke Marc